L'oli d' "oliva" italià (2007)
https://archive.ph/5EpoX
-
L'oli d' "oliva" italià (2007)
-
Me'n recordo d'aquest estudi fet a Califòrnia on trobaven que molts dels olis venuts com a oli d'oliva fallaven les proves químiques més bàsiques per a ser oli d'oliva:
https://web.archive.org/web/20171025015224/http://olivecenter.ucdavis.edu/research/files/report041211finalreduced.pdf
#OlidOliva #OliveOil -
@Rierol Jo el que faig és comprar d'una marca diferent cada vegada i mai italià. Però no sé, no tenen el mateix gust de l'oli del poble. I si només fos l'oli... però l'arròs, les conserves, el pa... 😔
-
@ceciliavives Ben d’acord. I amb el gust … el meu és el de la cooperativa de Vinaixa, un oli d’oliva extraverge d’arbequines, amb un color verd i una flaire i un gust extraordinaris. Era on mon avi hi duia les seves olives.
El més proper que he trobat és l’oli d’oliva extraverge de la casa Marina, a Croàcia. El venen als supermercats a 17 euros el 3/4 de litre!
-
@Rierol 17 euros! Em pensava que al Quebec l'oli seria més car que a Anglaterra però no.
-
@ceciliavives A Croàcia, i el productor i distribuïdor són locals. Al Regne Unit un oli de qualitat semblant aniria pels 25 euros el litre com a mínim. L'oli que compro per cuinar és de més baixa qualitat i val uns 14 euros el litre, a Anglaterra. És d'Andalusia i prou bo. De català no en trobo. Algun de grec, més bo però força més car.
-
@Rierol Aquí, a través del casal català podem comprar oli de la cooperativa de Cambrils per 14 euros el litre. Però s'ha de recollir a Montreal. Un oli normal del supermercat uns 12 euros. I al super n'hi ha un de català 22 euros 500ml que a saber quants anys porta al prestatge. No he vist data de caducitat a les ampolles.